Vermijd rode zones !

© pixabay
© pixabay

(26/08/20) - Je vertrekt op vakantie, maar je verblijfplaats ligt in een rode zone? Wijzig je bestemming, stel je verlof uit of annuleer het ! Want door naar een zone te reizen die al rood was bij vertrek, overtreed je het federaal verbod en zou je wel eens spijt kunnen hebben van de gevolgen die dit met zich meebrengt.

Je neemt niet enkel risico's voor je eigen gezondheid, die van je naasten en je collega's.

Als je functie het niet toelaat om aan telewerk te doen, dan moet je jaarlijks vakantieverlof, kredietdagen of variabel compensatieverlof opnemen, terwijl je in quarantaine bent. Wens je dit niet of heb je geen vakantiedagen meer over, dan zal je verlof zonder bezoldiging moeten opnemen.

Als je terugkomt van vakantie uit een zone die tijdens je verblijf rood is gekleurd moet je ook verplicht in quarantaine, maar kan je telewerken als je job dat toelaat. Als je functie het niet toelaat om van thuis te werken, krijg je dienstvrijstelling

Meer info over de betrokkene zones op : https://diplomatie.belgium.be/nl

Bron : https://www.ecdc.europa.eu

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten