Belgocontrol zoekt nieuwe verkeersleiders

(12/01/15) - Belgocontrol, het autonoom overheidsbedrijf dat het luchtverkeer in het Belgische luchtruim in goede banen leidt, lanceert voor het eerst sinds 2010 een aanwervingsprocedure voor luchtverkeersleiders. Het bedrijf verwacht meer dan duizend kandidaten, van wie er uiteindelijk twaalf in augustus aan de tweejarige opleiding zullen kunnen beginnen.

Tot en met 6 februari kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Een van de voorwaarden is een diploma secundair onderwijs.

Belgocontrol verwacht 1.000 tot 1.200 kandidaten. Vanaf februari wordt die groep doorheen een hele reeks testrondes (met onder meer vaardigheidstests, medische en psychologische proeven) uitgedund, tot er in augustus twaalf "aspirant-luchtverkeersleiders" overblijven.

Na een opleiding van twee jaar - met salaris - kunnen zij aan de slag als torenluchtverkeersleider op een van de Belgische luchthavens (Antwerpen, Brussel, Charleroi, Luik of Oostende).

Bij Belgocontrol werken momenteel circa 270 luchtverkeersleiders.

Bron : Belga

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten