Bestuur herverkozen tijdens Algemene Vergadering VSOA-Vlaamse Overheid

<i>Voorzitter Francis Van Lindt</i>
Voorzitter Francis Van Lindt

(05/02/16) - Op de statutaire Algemene Vergadering op donderdag 4 februari jl. werden er nieuwe verkiezingen georganiseerd voor het bestuur VSOA-Vlaamse overheid. Alle leden van het huidige bestuur stelden zich herkiesbaar.

De aanwezige leden gaven hen met een ruime meerderheid alle steun, zodat het gehele bestuur, bestaande uit Francis VAN LINDT (Voorzitter), Gerda DE NORR (Eerste ondervoorzitter), Cedric EEUREBOUT (Ondervoorzitter), Christine SERMANT (Secretaris) en Filip ARIJS (Penningmeester), aan een nieuw mandaat kan beginnen.

In zijn speech vermeldde voorzitter Francis Van Lindt de gerealiseerde groei in 2015. Ondanks de vele pensioneringen groeide ons ledenaantal met 3%! Verder maakte de voorzitter duidelijk, dat de Vlaamse overheid geen koploper meer is met zijn beloningsbeleid. Integendeel, er is de afgelopen jaren zo’n 500 miljoen euro bespaard op het personeel van de Vlaamse overheid. Dat brengt ons naar de toekomst: het monster van Loch Ness oftewel “naar een functieweging van het personeel op basis van effectieve taken via een correcte functiebeschrijving met daaraan gekoppeld een nieuw belonings- en verloningsbeleid”. En laat men dat nu juist budgetneutraal willen realiseren!.

Fotoreportage

De vergadering werd afgesloten door gastspreker Mario Coppens (Nationaal voorzitter ACLVB). Hij sneed in zijn speech een aantal heikele onderwerpen aan: stakingsrecht, minimale dienstverlening, …

Ook vroeg hij nog eens extra om steun van de leden van het VSOA bij het rekruteren van kandidaten voor de Sociale verkiezingen, later dit jaar. Vier jaar geleden was de ACLVB de grote winnaar van deze sociale verkiezingen en wil men het record van 2012 verbeteren.

Ben Nederstigt

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten