Gemeenschappelijk vakbondsfront VRT dient actieaanzegging in !

(28/04/22) - VSOA-VRT heeft vandaag, in gemeenschappelijk vakbondsfront, een actieaanzegging ingediend bij de voorzitter raad van bestuur, de CEO en directeur HR. De aanzegging loopt tot eind van dit jaar. VSOA-VRT wil reageren op het uiterst driest plan die de VRT-directie vorige week aan vakbonden en personeel voorstelde.

De intentie is er om tegen 2025 met 236 VTE minder de werking van VRT te verzekeren. Dit willen ze doen door de volledige ploeg van Thuis, 70 VTE (crew / acteurs / productie), over te dragen naar een externe partner. Daar bovenop wil de directie afscheid nemen van 116 VTE. Naakte ontslagen dus, hoewel de minister van media beloofde dat dit niet zou gebeuren.

Een gebroken belofte. 50 VTE die de komende drie jaar met pensioen gaan worden bovendien niet vervangen.

Dat betekent dat voor wie overblijft (1825 VTE tegen 2025) met hetzelfde of zelfs groter werkvolume, de werkdruk nog maar eens stijgt.

VSOA-VRT onderschrijft wel de doelstelling die de directie met dit plan voor ogen heeft. De VRT moet zich ontwikkelen naar een mediaspeler van betekenis in de huidige en toekomstige mediawereld. Maar de manier waarop ze dit willen bereiken - dit voorgestelde transformatieplan - dat kunnen we niet aanvaarden. De komende weken en maanden gaan we in gemeenschappelijk vakbondsfront samen aan de slag om dit plan ‘menselijker’ te maken. Want de medewerkers zijn het echte kapitaal van de VRT. Zij creëren de waarde en kwaliteit van de VRT. Zij verdienen alle respect.

VSOA nationaal en VSOA Vlaamse Overheid zijn solidair en engageren zich om eender welke actie die VSOA-VRT plant om hun ongenoegen over het transformatieplan te uiten tegen de VRT-directie , Raad van Bestuur én de Vlaamse regering, te steunen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten