Tussen de 9.000 en 10.000 militanten op het Muntplein

(11/03/15) - “Indexsprong. Loonblokkering. Strengere voorwaarden voor tijdskrediet.  Ontmanteling van het brugpensioen.  Optrekken van de pensioenleeftijd. Verzwakking van de openbare diensten … De regering heeft een kant gekozen”, stelt Nationaal Voorzitter Jan Vercamst vast. “De kant van de aandeelhouders en de machtigen, niet die van de werknemers en de sociaal verzekerden.

En daarbij wil ze sociale vrede ? Dat allemaal op een moment dat er nog geen beslissing is genomen over fiscale rechtvaardigheid ?”

Duizenden militanten van de drie vakbonden die samenkwamen op het Muntplein, kwamen daar om hun afkeuring te laten blijken voor deze blinde besparingspolitiek.

Fotoreportage

“Maanden gaan voorbij en we hebben de indruk dat de regering doof blijft voor de vragen van de bevolking. De indexsprong is een economische aberratie, met negatieve effecten op de consumptie, die enkel gewenst is door de bedrijven. Ze richt zich enkel op de werknemers uit de privésector, de ambtenaren en de sociaal verzekerden. De andere inkomens worden, als bij toeval, gespaard”, merkt Nationaal Secretaris Olivier Valentin op. “Een tax shift is mogelijk. De inkomens uit kapitaal, de dividenden, de meerwaarden en de inkomens uit immobiliën belasten, kan tot 3,7 miljard per jaar opbrengen volgens de Hoge Raad voor Financiën. Wat dan met her verlagen van de fiscaliteit op arbeid en het scheppen van banen ?”

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten